Scroll Top
Golemi Mahera, 31100 Lefkada, Greece

PRVI PUT NA JEDRENJU

Jedrenje je za svakoga i u njemu se svako lako može pronaći. Prethodno iskustvo i godine nisu važni jer na jedrenju svako nađe ono u čemu će najviše uživati. Bilo da imate predznanje kako to izleda ili ne, skipper je tu da vas uputi, pripremi, odgovori na svako vaše pitanje i vodi računa o vama 24 sata dnevno.

Tokom plovidbe možete biti aktivan član posade i učestvovati kao deo tima u upravljanju jedrilicom kada je povoljan vetar i kada se motor ne koristi. U isto vreme, možete se opustiti i uživati u vožnji onda kada brodom upravlja skipper motorom. Motorni pogon se koristi isključivo tokom uplovaljavanja i isplovljavanja kao i tokom plovidbe kada nema vetra.

Iako brodom upravlja skiper, ukoliko želite da budete aktivni deo posade, on je tu da proceni vaše veštine i dodeli vam neku od pozicija na brodu. Zajedničke aktivnosti grade timski duh i osećaj da ste deo ekipe. Koje su to aktivnosti i zadaci na brodu ? Podizanje jedara, pričvršćivanje kanapa, spuštanje sidra ili nameštanje bova prilikom uplovljavanja, neke su od tih aktivnosti, ali to može biti i učestvovanje u pripremi hrane na brodu ili kuvanje jutarnje kafe. Nakon što se odmetnete i upustite da vas ponese atmosfera jedriličarenja, biće vam jasno da je to pravi izbor za vas. Važno je da ste timski igrač, da volite društvo, zabavu i da ste željni novih saznanja i doživljaja. Jedrenje vam upravo to i omogućava!!

Ukoliko ste navikli da vaš godišnji odmor podrazumeva ležanje na plaži pod suncobranom, hotelski smeštaj i hotele, uz poneki izlet na neko od turističkih lokacija, znajte da će i toga biti na pretek. Svako usidravanje je nov turistički doživljaj, na svakoj obali se možete kupati i pijuckati omiljeno piće, a svako veče možete uživati u lokalnim mestima za izlazak i noćni provod. U slučaju jedrenja, vaš hotel putuje sa vama i uvek je na dohvat ruke, a paluba je vaša mala privatna plaža!

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.