Zaštita od sunca na brodu

Tamo gde je koža izložena i zaštita od sunca radi za vas, to je filtriranje UV zraka. Neki od tih zraka uvek prođu. Postotak visokoenergetskih UVB zraka (uzrokuju opekotine) koje prođu kroz ćelije kože mogu se odrediti preko sunčevog zaštitnog faktora (SPF – Sun Protection Factor) prikazanog na proizvodu koji koristite.

Ovde je nešto što vredi znati. Ako je stepen zaštite:

• SPF 15, proizvođač tvrdi da je 93% UVB zraka filtrirano.
• SPF 30, proizvođač tvrdi da je 97% UVB zraka filtrirano.
• SPF 50, proizvođač tvrdi da je 98% UVB zraka filtrirano.

Ispada da je zaštita od sunca efikasna onda kada je dugotrajna. Zaštita traje onoliko dugo koliko se krema sa zaštitnim faktorom zadrži na vašoj koži. Mišljenje da je SPF 50 najbolja zaštita nije istinita u slučaju da proizvod brzo erodira s kože. S razlikom od samo 1% UVB zaštite između SPF 30 i SPF 50 razmislite koja je zaštita stvarno najbolja za vašu kožu.

Gde pronaći zaštitu od sunca s dugotrajnim efektom SPF-om?

Ulje bazirano na soji ostaje dugo učinkovito dok ste van vode i najbolja je zaštita od sunca za aktivne nautičare i sportiste.

Nautičari su uveliko svesni da upravo ono što se broji je ‘koliko dugo’ traje zaštita od sunca u teškim plovidbenim uslovima sunca, vetra i konstantnog prskanja vode.

Tako da je prava vodootporna formulacija zaštite od sunca da se ne otopi u vodi i da pruža dugotrajnu zaštitu koja se lako ne ispere – kao takva koži će dati natprosečnu vlažnost – još dugo nakon što sunce zađe.

 

 


OSTAVI KOMENTAR

Call Now Button