Scroll Top
Golemi Mahera, 31100 Lefkada, Greece

JEDRENJE ZA PRVI MAJ

Šta je Ultima Cup?

Ultima Cup je kombinacija jedriličarske regate, navigacijskog snalaženja, uživanju na moru i otkrivanju novih destinacija, druženju i zabavi uz lokalne gastronomske specijalitete. Idealan način da se oni koji nisu ranije jedrili upoznaju sa čarima jedrenja, a iskusni jedriličari oprobaju u interesantnom takmičenju.

U središtu zabave je ragata. Zadatak posada je da dođu u cilj svake etape u tačno određeno vreme, a da pri tom maksimalno koriste jedra, a što manje motor. Kašnjenje, odnosno prerano uplovljavanje, kao i korišćenje motora donosi negativne bodove, tako da je na svakoj posadi da odabere najpovoljniju rutu, kao i da odredi pravu brzinu plovidbe.

Pored druženja, zabave, takmičenja, Ultima Cup ima značajnu funkciju u obuci i sticanju iskustva budućih skipera. Svi koji počnu kao članovi posade, bilo da je to uz profesionalnog skipera ili prijatelja koji ume da jedri, požele da jednog dana i sami zaplove, sa svojom porodicom, ili sa svojim društvom i da tako provedu svoje letovanje. Ova regata je odlična prilika da se oprobaju kao skiperi jer uvek mogu da računaju na asistenciju iskusnijih kolega kod manevara koje još nisu uvežbali. Takođe na sastancima skipera saznaće koje sve relevante podatke treba uzeti u obzir kod planiranje dnevne rute kao i praćenje vremenske prognoze i situacije na moru. Upoznaće se sa akvatorijumom i obići potencijalna mesta za sidrenje, sigurne uvale i marine, što će pomoći kod planiranja buduće samostalne plovidbe.

Takođe, jedrenje u grupi je prilika i za upoznavanje istomišljenika, ljudi sa sličnim afinitetima i navikama, što će im omogućiti da formiraju zejedničke posade i mnogo češće jedre i otkrivaju nove akvatorijume.

Itinerer

Ukrcavamo se u subotu 02. Maja. u podne i iste večeri isplovljavamo za Kalamos. Sidrimo se na rivi. Sledi odmor i večera kod Džordža. Sledećeg jutra 03. Maja isplovljavamo na prvu takmičarsku etapu ka Kioniju na Itaki i večera kod …. Drugi dan 04. plovimo od Kionija oko Astakosa do Vatija na Itaki. Večera kod Georgisa. Treći dan plovimo ka Samiju na Kefaloniji, večera kod …. Prvomajski uranak kako i dolikuje dočekujemo “neradno” u slobodnoj plovidbi ka Fiskardu, najpopularnijem mestu na Kefaloniji. Poslednja etapa, iz Fiskarda povratak ka Lefkadi uz noćenje i završnu večeru kod Kostasa na Sivoti. Poslednji dan jedrenje je vraćanje u marinu do 17h. Noćimo na Lefkadi uz slobodne aktivnosti i obilazak. Iskrcavanje u subotu uutru do 09h.

Samo takmičenje je primereno uslovima i mogučnostima posada, ništa komplikovano i zahtevno, ali izuzetno zanimljivo. Pravila su specifična tako da svi mogu da učestvuju ravnopravno. Zajedničke večere su takođe slobodne, svako naručuje što želi i plaća (ala carte).

Namirnice za brod. hranu i piće, možete kupiti na Lefkadi i ukrcati na brod, nešto možete poneti i od kuće, a sve što zaboravite ili ne kupite, možete kupiti na svim mestima gde pristajemo jer svuda ima prodavnica i dobro su snabdevene.

Cena

Da bi udovoljili svim učesnicima predvideli smo različite cenovne kategorije. U zavisnosti od godišta broda za pojedinačne prijave cena po osobi iznosi od 330 do 400EUR + 20EUR za kotizaciju.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.