Golemi Mahera, 31100 Lefkada, Greece

ŠKOLA JEDRENJA
OBUKA ZA SKIPPERA

Škola jedrenja. Praktična obuka. “Parkiranje” tj. uplovljenje-isplovljenje, sidrenje, kraćenje jedara. – Tri obavezna elementa koja morate znati ako želite da samostalno upravljate jedrilicom

Prethodno iskustvo: DA
Potrebni sertifikati prethodne obuke: DA
Minimalna starost polaznika: +18 godina

Broj radnih časova:
– Standardni kurs 7 dana

Broj polaznika: min 3 – max 5 polaznika

Neke stvari se mogu naučiti samo ponavljanjem, ponavljanjem i ponavljanjem… naša obuka je upravo tako i koncipirana.

Škola jedrenja i naša “praktična obuka” se razlikuju. Mi vas nećemo učiti teoriji i tehnikama koje retko kada ili nikada nećete upotrebiti. Naš cilj je da usavršite najvažnije manevre u situacijama kada postoji opasnost da oštetite brod, a to je uplovljavanja, isplovljavanje i sidrenje.

Uobičajenim tempom jedrenja, jednom godišnje po sedam dana, najvažije manevre uplovljavanje, isplovljavanje, sidrenje… ponovićete 7 do 10 puta i to je to, do sledeće godine.

Rutinu koju bi stekli višegodišnjom plovidbom, ovde ćete uvežbati za nedelju dana. Ponavljaćete svaku operaciju dok sami ne procenite da ste sigurni da ste to dobro izveli.

Prijavljivanje za 2022. je počelo!
termini:

01., 08. i 15. oktobar

Cena: 600,00 €

CHECK IN PRVOG DANA u 09H, CHECK OUT POSLEDNJEG DANA U 09H

Školski brod – Jeanneau SO 43„ (duzina 13m, gaz 2m)

Osnovne karakteristike:

– 4 kabine. 3 bračne i jedna mornarska
– Dva kupatila + tuš na krmi
– Max 5 osoba + skipper
– Rezervoar za vodu 400l
– Rezervoar za gorivo (dizel) – 200l
– Pramčani propeler
– Bojler za toplu vodu
– Čamac za spasavanje
– Ostala bezbednosna oprema

Oprema broda:

– Posteljina (peškiri, čaršavi, ćebad i jastuci – 2016g)
– Kompletno opremljena kuhinja – 2016g
– Dušeci za sunčanje na palubi i sedenje u kokpitu – 2016g
– Bimini – 2017g
– Sprayhood – 2017g
– Sigurnosna mreza oko broda za decu (na zahtev)

Šta je uključeno u obuku

– Najam broda
– Skipper
– Lučke takse/marine
– Gorivo

Šta NIje uključeno u obuku

– Hrana. Napomena: Skipper se hrani sa posadom.
– Service pack / 140e
– Sopstveni prevoz
– Lični troškovi
– Putno osiguranje

Uslovi prijavljivanja

– Ionian Sailing School, škola jedrenja, iz Beograda, obavezuje se da organizuje kurs jedrenja (školu jedrenja) i to u skladu s predviđenim nastavnim planom i programom na klubskim jedrilicama. Nastavnici (instruktori) škole jedrenja su iskusni skipperi sa višegodišnjim jedriličarskim iskustvom.

– Polaznik škole jedrenja obavezuje se uplatiti avans za jedriličarsku obuku čiji iznos zavisi od vrste kursa koji pohadja. 50% se plaća prilikom potvrde rezervacije, dok se ostatak od 50% iznosa uplaćuje najkasnije 30 dana pre početka kursa.

– U slučaju da polaznik odustane od pohađanja škole jedrenja uplaćeni iznos (avans) se ne vraća, dok se u slučaju odustanka nakon uplate iznosa u celosti, polaznik ima pravo na povraćaj 50% uplaćenog iznosa ukoliko je otkazao do 30 dana pre početka kursa.

– Organizator škole jedrenja ne preuzima odgovornost za eventualne štete ili povrede koje bi polaznik prouzrokovao sebi ili trećim licima ili koje bi nastale iz drugih razloga, ali se obavezuje preduzeti sve potrebne mere kako bi se ovakve posledice izbegle ili otklonile.

– Ukoliko organizator, zbog nepovoljnih vremenskih uslova ili drugih opravdanih razloga, nastavu ili njen deo ne bude mogao održati, obavezuje se da neodržanu nastavu održi naknadno u dogovorenom terminu.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.