JEDRENJE I TREKING

od 0.00

Upoznajte neke od ostrva Jonskog mora koje su poznate i kao postojbina Homerovog Odiseja i uživajte u čarima čistog mora…

 • Recenzije 0 Reviews
  0/5
 • Tip odmora Vrsta odmora
 • Nivo aktivnosti Challenging
 • Veličina grupe Srednja grupa
  CENA NA BAZI 7 OSOBA
 1. Prvi dan Polazak iz Beograda

  Polazimo iz Beograda u večernjim časovima (mesto i vreme naknadno). Obilazimo Meteore – skupina pravoslavnih manastira u zapadnoj Tesaliji. Manastiri su veoma poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama-stubovima i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj posle Svete gore. Meteori su i na spisku kulturne baštine UNESKO.

  ITINERER

   

 2. Drugi dan Dolazak u marinu

  Jedrenje Jonskim morem počinje na Lefkadi, čuvenom “ostrvu boja” sa belim plažama, tirkiznim morem i jarkim zelenilom. Mesto susreta i polazno odredište je gradska marina a u ovom gradiću ćete uveliko uživati čak i pre početka samog putovanja. Sledi ukrcavanje na brod i “more pod noge”!
  Na ovoj ruti, prvo se dižu jedra do Sivote koja je malo ostrvo neverovatne prirode i prelepih plaža. Nalazimo mesto za brod i uživanje može da počne. Nakon kupanja na plaži Bela Vraka, Mega Almos ili nekoj maloj ušuškanoj uvali, gledamo zalazak sunca iz lokalnih ribljih restorana ili kafića.

 3. Treći dan Kefalonia

  Dan TREĆI:  Ujutru ostavljamo romantičnu Sivotu i posle doručka krećemo se ka Kefaloniji, najvećem ostrvu Jonskog arhipelaga. Prvo sidrenje je u Fiskardu, slikovitom ribarskom selu u kom je smeštena i lokalna luka gde sa komšijskih jedrilica i jahti ima svih zastava sveta! Dok budemo šetali kejom obratite pažnju na gustu šumu koja okružuje mesto, budući da je zaštićena kao prirodno dobro velike važnosti. Uveče, Fiskardo dobija potpuno drugačiji ambijent “grčkog Sen Tropea”!

 4. Četvrti dan Itaka

  Plovimo na Itaku. To je malo planinsko ostrvo i na kom postoje tragovi drevne Mikenske kulture. Slavu duguje grčkim mitovima i pričama, da je ovde rođen čuvani Homerov junak Odisej, kao i da je sakrio blago u pećinu po povretku iz Trojanskog rata. Plantaže maslinjaka, ribarenje i koze na ostrvcetu su idealna prilika za osećaj da je vreme stalo i prepuštanje tišini, miru i plivanju u smaragdnom moru. Planinarimo do najviše tačke ovog ostrva vrh Nirito (Δ809m).

 5. Peti dan Kalamos

  Nekoliko sati jedrenja do Kalamosa – malo ostrvo blizu kopna, na kome dominira brdo (750m), sa manje od 500 stanovnika. Istoimeno mesto i luka je prava oaza mira. Omiljeno luka čarteraša koji u letnjoj sezoni traže mirna i tiha mesta.

 6. Šesti dan Meganisi

  Jutro donosi nov adrenalin kada dižemo sidra za jedrenje ka ostrvu Meganisi–netaknuta priroda, kombinacija zelenila i smaragdnog mora. Na ostrvu su tri mala sela. Predivne plaže, neke su fjordovskog tipa, a često je jedini prilaz samo sa mora. Usput uživamo i vežbamo jedriličarske veštine, pijemo preostalo domaće vino i dok se približavamo Meganisiju gledamo njegove zalive, plaže i poznatu pećinu Papanikolis. Sidrimo se u ambijentu tipične grčke arhitekture. Na oko kilometar od luke nalazi se prelepa plaža Spilia na kojoj možemo nastaviti svoje morsko uživanje u lokalnim tavernama.

 7. Sedmi dan Lefkada

  Posle, doručka nastavljamo jedrenje ka našoj početnoj tački Lefkada i gradskoj marini. Tu napuštamo naš brod, pozdravljamo sa našim domaćinom skiperom, ali ne i od Lefkade. Vozimo se do velikog vodopada Dimisoari. U obližnjoj taverni shvatamo da je ova avantura privedena kraju.

 8. Osmi dan Beograd

  Očekivano vreme dolaska je u Beograd je u pre podnevnim časovima.

Jedrenje brodom ELENA

Brod ELENA:

Jeanneau SO 43“ (duzina 13m, gaz 2m)

– 4 kabine. 3 bračne i jedna mornarska
– Dva kupatila + tuš na krmi
– Max 8 osoba + skipper
– Rezervoar za vodu 400l
– Rezervoar za gorivo (dizel) – 200l
– Pramčani propeler
– Bojler za toplu vodu
– Čamac za spasavanje
– Ostala bezbednosna oprema

Oprema broda:

– Posteljina (peškiri, čaršavi, ćebad i jastuci – 2016g)
– Kompletno opremljena kuhinja – 2016g
– Dušeci za sunčanje na palubi i sedenje u kokpitu – 2016g
– Bimini – 2017g
– Sprayhood – 2017g
– Sigurnosna mreza oko broda za decu (na zahtev)

Layout broda

 • Ukrcavanje: subota, u 15h
  Iskrcavanje: subota, u 09h
 • Iznos kaucije deli se na broj punika. Plaća se u marini u kešu ili karticama, a vraća se po povratku broda u bazu.
 • Vanbrodski motor i gumeni čamac su uključeni u cenu.
 • Skipper se hrani sa posadom na brodu.
 • Brodovi poseduju kompletne kuhinje sa posuđem i plinom za kuvanje. Posteljina i jedan set peškira se dobija na brodu.
 • Princip ishrane na brodu je da se napravi zajednički fond, takozvana „brodska kasica“ iz koga se kupuju osnovne namirnice, voda i sve ono što služi za zajedničke potrebe. Odvojeno se nabavljaju alkoholna pića, namirnice za specijalne režime ishrane, delikatesi…U svakom slučaju sve je stvar dogovora, a skipper je tu da ukaže na nepisana pravila kojih se treba pridržavati radi fukcionisanja na brodu.
 • Mesto u kabini se određuje na osnovu prvenstva rezervacije i drugih krit.
 • Ako planinar koristi svoje prevozno sredstvo cena se umanjuje za 30 evra.
 • Poneti:  pasoš, zdrav. knjižicu i planinarsku knjižicu overenu za tekuću godinu.
 • Način plaćanja: dinarski po prodajnom kursu NBS, 50% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put.
 • Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije. Važe sva pravila planinarske organizacije.
 • Zadržano je pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak)
 • ITINERER, ILI PLAN PLOVIDBE ODREĐUJE SKIPPER PREVASHODNO U ODNOSU NA VREMENSKE USLOVE.
 • SKIPPER ODGOVARA ZA BEZBEDNOST PUTNIKA I BRODA
Opšta ocena
0/5

OSTAVITE KOMENTAR

Call Now Button