BARCOLANA 49 – Jedriličarska regata

Barcolana 49 je međunarodna jedriličarska regata koja će se održati od 29. septembra do 9. oktobra u Tršćanskom zalivu.

Sve je počelo 1969. godine, kada se 51 brod okupio da obeleži kraj jedriličarske sezone. Tokom godina trka je prerasla u najveći jedriličarski događaj na svetu.

Na regati će učestvovati 2.000 brodskih vlasnika koji se sastaju kako bi testirali svoje veštine na Mediteranu. Na najpoznatijem svetskom takmičenju mogu učestvovati profesionalci kao i amateri.

Glavni događaj je na vodi 9. oktobra, ali pored mnoštva dešavanja na vodi postoji puno aktivnosti na kopnu kako bi posetioci i učesnici mogli da  uživaju.

Tokom godina ova čuvena regata se pretvorila u pravi festival jedrenja i njegov značaj je prevazišao granice sportskog događaja, privlačeći ljubitelje jedrenja i visoko rangirane profesionalce iz celog sveta. Hiljade gledalaca uživaju u prekrasnom pogledu sa obale i padina iznad Trsta, navijanjem za svoje favorite. Nakon završetka trke posetioci mogu upoznati sve takmičare na odličnoj zabavi u gradu.

Pored sportskog dela, ovaj događaj se sastoji od više sporednih događaja kao što su nautički sajam, koncerti na otvorenom pop-music, gastronomske prezentacije i još mnogo toga. U svakom uglu grada preovladava atmosfera jedrenja, dajući osećaj da je svaki posetilac dobrodošao i da je neizbežan deo cele priče.

Riva Grumula, 8, 34123 Trieste TS, Italy

Desk Civado Barcolana, Villaggio Barcolana

www.barcolana.it

 

OSTAVI KOMENTAR

Call Now Button