Jedrenje brodom ELENA

Nikada niste bili na jedrenju do sada, a čuli ste priče o toj uzbudljivoj avanturi od drugih. Razmišljate da se upustite u čari jedrenja i pitate se kako to uopšte izgleda.

Za početak znajte da vam nikakva prethodna obuka nije potrebna. Ali ono bez čega ne možete na put su strast ka putovanjima, druženju i novim doživljajima!
Tokom plovidbe možete biti aktivan član posade i učestvovati kao deo tima u upravljanju jedrilicom kada je povoljan vetar i kada se motor ne koristi. U isto vreme, možete se opustiti i uživati u vožnji onda kada brodom upravlja skipper motorom. Motorni pogon se koristi isključivo tokom uplovaljavanja i isplovljavanja kao i tokom plovidbe kada nema vetra.
Iako brodom upravlja skiper, ukoliko želite da budete aktivni deo posade, on je tu da proceni vaše veštine i dodeli vam neku od pozicija na brodu. Zajedničke aktivnosti grade timski duh i osećaj da ste deo ekipe. Koje su to aktivnosti i zadaci na brodu ? Podizanje jedara, pričvršćivanje kanapa, spuštanje sidra ili nameštanje bova prilikom uplovljavanja, neke su od tih aktivnosti, ali to može biti i učestvovanje u pripremi hrane na brodu ili kuvanje jutarnje kafe. Nakon što se odmetnete i upustite da vas ponese atmosfera jedriličarenja, biće vam jasno da je to pravi izbor za vas. Važno je da ste timski igrač, da volite društvo, zabavu i da ste željni novih saznanja i doživljaja. Jedrenje vam upravo to i omogućava!!
Ukoliko ste navikli da vaš godišnji odmor podrazumeva ležanje na plaži pod suncobranom, hotelski smeštaj i hotele, uz poneki izlet na neko od turističkih lokacija, znajte da će i toga biti na pretek. Svako sidrenje je nov turistički doživljaj, na svakoj obali se možete kupati i pijuckati omiljeno piće, a svako veče možete uživati u lokalnim mestima za izlazak i noćni provod. U slučaju jedrenja, vaš hotel putuje sa vama i uvek je na dohvat ruke, a paluba je vaša mala privatna plaža!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeanneau SO 43„ (duzina 13m, gaz 2m)Brod ELENA:

– 4 kabine. 3 bračne i jedna mornarska
– Dva kupatila + tuš na krmi
– Max 8 osoba + skipper
– Rezervoar za vodu 400l
– Rezervoar za gorivo (dizel) – 200l
– Pramčani propeler
– Bojler za toplu vodu
– Čamac za spasavanje
– Ostala bezbednosna oprema

Oprema broda:

– Posteljina (peškiri, čaršavi, ćebad i jastuci – 2016g)
– Kompletno opremljena kuhinja – 2016g
– Dušeci za sunčanje na palubi i sedenje u kokpitu – 2017g
– Bimini – 2017g
– Sprayhood – 2017g
– Sigurnosna mreza oko broda za decu (na zahtev)
– Besplatan internet